Architecture

The architecture designed by LAVA (Laboratory for Visionary Architecture) for the German Pavilion also reflects the underlying CAMPUS idea. Rather than being a building in the traditional sense, it is a vertical ensemble of building volumes, surrounded by a connecting element, much like a park surrounds a CAMPUS, just vertically.

This profusion of structures represents Germany’s federal system and the diversity of its industry and research sectors. The cubes stacked one on top of the other combine with enclosed voids in an interplay that results in a fascinating alternation between interior and exterior spaces and many exciting and surprising perspectives. Between the cubes with the three labs visitors will repeatedly find themselves in the galleries of the open atrium, where they can experience CAMPUS GERMANY in all its spectacular diversity.

The atrium is the real heart of the pavilion: a green, open area, offering many surprising perspectives and panoramic views. A place where lots of things happen at the same time – in the exhibition, on the stage and in the restaurant. On all levels, there will be people exploring the pavilion, chatting and enjoying the campus atmosphere. CAMPUS GERMANY will be a transparent place – multi-faceted, diverse, varied and lively: a place for people. This is a concept that makes the building itself part of the exhibition, turning it into a tool with which to connect people and content – true to the EXPO theme of “Connecting Minds, Creating the Future”.